HSP, wat doe je ermee?

Gepubliceerd op 24 september 2019 om 08:26

Jarenlang heb ik me afgevraagd, wie en wat ben ik nu eigenlijk? Ben ik een beelddenker? Ben ik HSP-er (hoog sensitief persoon)? Ben ik gelukkig?

Ik heb wat goede vrienden, een liefdevolle familie, een prachtig huis, een lieve man, een fijne baan.

Maar toch stress, een lichaam ziek van candida en 2 andere darmschimmels menière en steeds minder aankunnen. De gedachte schiet door me heen: moet ik echt nog tot mijn 67ste doorwerken, ik denk niet dat ik dat kan.

Ik hoor ergens over de relatie tussen voeding en vermoeidheid. Zou het oerdieet (paleo) mij kunnen helpen? Ja dat helpt, ik voel me een tijd veel beter. Na een paar maanden ga ik iets meer suikers eten en daarna gaat het heel geleidelijk weer berg afwaarts met mij. Ik wist toen nog niets over de candida in mij lichaam, maar kon ondertussen tegen steeds minder voeding zonder enorme buikpijn te krijgen.

Ongeveer 8 maanden nadat ik paleo ben gaan eten kwam ik terecht bij Natural Health check in Waalwijk. Daar werd ik heel goed geholpen en kwam ik er achter wat er allemaal in mijn lichaam zat. De candida zat door heel mijn lichaam, op al mijn organen en om 11.00 's morgens was mijn energie van de hele dag al op.

Dit was voor mij een nieuw begin, ik had het roer al omgegooid door een nieuwe baan te zoeken en van school te wisselen. De nieuwe baan was het niet, de nieuwe school was super.

Vanaf dat moment ben ik steeds blijven zoeken. Ik kom er steeds meer achter (nu 5 jaar na mijn eerste bezoek aan Natural Health check) hoeveel ik opvang uit mijn omgeving. Het is allemaal niet van mij, al die malende gedachtes in mijn hoofd.

Wat mij heeft geholpen de afgelopen 5 jaar (in deze volgorde) EFT bij een psycholoog, Access Bars en heel veel Access tools, 3-daagse bodyclass, Talk to the entities, PSYCH-K en nu mijn nieuwste ontdekking Healy.

Waar ik 5 jaar geleden nog dacht: Nee, niet nog meer emoties in mijn lichaam, ik huil al als ik voor de kleuters een prentenboek voor sta te lezen.

Denk ik nu: Hoe wordt het nog beter dan dit? Wat kan ik meer ontvangen en hoe kan ik dit gebruiken in de wereld?

Een totale ommezwaai dus. Toch heb ik echt regelmatig nog dagen dat er zoveel gedachtes in mijn hoofd zitten en dingen blijven malen. De Access tools: retour afzender zijn dan echt nodig. Daarnaast is een Bars sessie heel fijn, dingen die in hoofd en lichaam opgeslagen vrij laten. Ook PYSCH-K balansen ondersteunen mij.

En nu merk ik steeds meer de kracht van frequentie therapie van mijn Healy. Ik gebruik 's avonds graag de frequenties van Bachbloesems en de beschermingsprogramma's als ik slaap. Ik merk dan dat ik 's morgens veel rustiger en uitgeruster wakker word. Programma's die ik overdag graag gebruik zijn: innerlijke rust, vernieuwing, vertering, goed voelen, innerlijke kracht, loslaten, balans, ontspannen, energie en het balanceren van mijn darmen en organen. Healy kan zoveel. Toch blijft Marcus Schmieke (de bedenker van Healy) zeggen: blijf gezond leven en wordt niet afhankelijk van de Healy.

Ik blijf naar mijn lichaam luisteren, wat heeft het nodig, wat wil het eten, ik blijf mijn Bars runnen en gebruik de Access tools nog steeds de hele dag door. Dit alles heeft mijn leven een stuk makkelijker gemaakt.

Nu durf ik te zeggen (met ups en downs): HSP, wat kan ik er nog meer mee! Het is mijn superkracht!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Tessa
4 jaar geleden

Wat een mooi verhaal en wat fijn dat dit zo goed werkt voor je. Ik ben benieuwd wat de healy sessie bij mij gaat zeggen.