Zorg voor jezelf, wordt er gezegd.

 

Maar wat is dat nu, voor jezelf zorgen?

 

Veel sporten, gezond eten, regelmatig naar buiten, voldoende ontspannen, tijd vrij maken voor jezelf?

Dat dit bijdraagt aan een goede gezondheid weet iedereen.

 

Ik wil hier nog iets heel belangrijks aan toevoegen: zorgen dat je stress en onderbewuste belemmerende overtuigingen loslaat.

 

In onze westerse maatschappij staan we voortdurend bloot aan stress factoren. Ons lichaam schiet van de ene stress veroorzakende situatie in de andere en komt steeds moeilijker terug in ruststand. De elasticiteit wordt steeds minder.

 

In de oertijd kregen we stress als we achterna gezeten werden door een sabeltand tijger en zakte ons adrenaline niveau direct weer terug als we veilig waren.

Tegenwoordig krijgen we stress van de kinderen die naar school moeten, werk dat af moet, het huis moet nog geschilderd worden, je moet nog bij vrienden op bezoek en ga zo maar door.

 

Onze adrenaline spiegel is voortdurend verhoogd en ons lichaam raakt ‘verslaafd’ aan deze verhoging.

 

Toch zijn er mensen die prima functioneren in onze hectische wereld, wat doen zij anders?

Vaak zijn dat mensen die door hebben dat onze onbewuste overtuigingen zorgen voor stress? Wie zou er moeten bepalen wat we allemaal ‘moeten’ en wat juist is en wat niet om te doen? Dat ben je zelf toch?

 

Vanaf onze conceptie tot ongeveer een jaar of 7 leren we door onze omgeving te kopiëren. We nemen niet alleen de positieve gedachtes over, maar ook alle beperkende gedachtes. Al deze gedachtes zetten we vervolgens vast als chemische structuren in ons lichaam. Deze chemische apotheek blijft ons hele leven onze onderbewuste beslissingen sturen, zonder dat we het door hebben. 

Je onderbewuste neemt ongeveer 95% van de beslissingen in je leven. Daarom is het zo belangrijk dat jij je bewust bent van de beperkende gedachtes die in je onderbewuste geprogrammeerd staan. 

 

Als je beperkende gedachtes herkent, kun je ze loslaten. Op het moment dat je beperkende gedachtes laat gaan, laat je ook de bijbehorende chemische structuur in je lichaam los. Deze energie kun je vervolgens gebruiken om meer plezier te hebben in je leven en te creëren wat je werkelijk wil creëren.

Mijn leven is een stuk makkelijker geworden sinds ik steeds meer van de onbewuste programmering ben gaan herkennen en los ben gaan laten.

 

Je kunt hiervoor allerlei technieken gebruiken. Maar om echt los te kunnen laten is het niet voldoende om daarover na te denken en wilskracht te vertonen. Er is meer voor nodig, het is je onderbewuste dat de overtuigingen vasthoudt en ervoor zorgt dat negatieve gedachtes en gedragingen steeds terugkomen. Wat je ook voor techniek gebruikt, zorg ervoor dat je werkt met je onderbewuste en niet met je bewuste programmering.

 

Met een paar sessies van Access Bars en de Access Consciousness tools kan ik je ondersteunen als jij je onderbewuste programmering wil aanpassen.

 

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar kwantum fysica. Er komen steeds meer (wetenschappelijke) inzichten in de werking van lichaam/ geest connectie.

 

Wil je hier meer over lezen? Deze boeken vind ik zeer de moeite waard:

 

De biologie van de overtuiging, door: Bruce Lipton

Overstijg jezelf, door: Joe Dispenza

Alle delen welkom: Richard Schwartz